Onder het kopje Coronanieuws vindt u de huidige maatregelen die in De Willemskade worden genomen ten aanzien van het Coronavirus.

 

 

LET OP: PER 1 MEI VERHUIST MIJN PRAKTIJK NAAR NIJMEGEN; DAAROM NEEM IK GEEN NIEUWE CLIENTEN MEER AAN!

(01-01-2023)

 

 

Mijn naam is Rudo Schipper

Ik ben in 1990 afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam met als richting klinische psychologie. Ik heb in diverse settingen altijd als zelfstandig gevestigd psycholoog gewerkt. Op dit moment werk ik op maandag en dinsdag vanuit mijn huisadres via beeldbellen en op woensdagmiddag en avond en donderdag aan de Willemskade.


Ik ben GZ-psycholoog en heb me gespecialiseerd tot eerstelijns psycholoog. Dat betekent dat ik kortdurend en klachtgericht werk. Mocht er toch een langer traject nodig zijn dan binnen de basis GGZ mogelijk is, kan er binnen De Willemskade mogelijk doorverwezen worden.U kunt terecht met verschillende soorten klachten, zoals:
Angst, schuldgevoel, somberheid, overspannenheid, burnout, psychische klachten na een traumatische gebeurtenis, lichamelijke klachten waarvoor geen duidelijke verklaring is, dwangmatig handelen of gedachten die steeds terug komen, problemen in uw relatie of vriendschappen, seksuele problemen, werk of studie gerelateerde problemen.

De behandeling is in 1e instantie gericht op het verhelpen van psychische klachten. Soms kan dat niet volledig en is verminderen voldoende om zo de klachten beter beheersbaar te maken waardoor kwaliteit van leven verhoogd kan worden.

Werkwijze
Hoewel ik ook gebruik maak van methoden uit andere theoretische stromingen, baseer ik mij in mijn werkwijze vooral op de cognitieve gedragstherapie (www.vgct.nl ). Regelmatig gebruik ik in de behandeling EMDR (eye movement desenstization and reprocessing) (www.emdr.nl )

Sinds een aantal jaren gebruik ik mindfulness in de therapie en geef ik een 8 weekse mindfulness training (MBCT) (www.verenigingvoormindfulness.nl).Mindfulness betekent: je aandacht doelbewust richten op je ervaring van dit moment, zonder erover te oordelen. Het kan helpen om een andere houding tegenover jezelf en je (psychische) problemen te ontwikkelen. Een meer vriendelijke en accepterende houding ontwikkelen kan in veel klachten veranderingen teweeg brengen.

Vergoeding

Ook in 2023 heb ik weer contracten met alle zorgverzekeraars (Achmea, Menzis, VGZ, CZ, Multizorg De Friesland en DSW) en hun volmachthouders.

Als u meer gesprekken nodig hebt dan uw zorgverzekeraar vergoed, dan wordt het vrije Praktijktarief in rekening gebracht. Voor een individueel consult is dat €95,- per gesprek (45 min.).

Mocht u zonder bericht niet op een afspraak komen (een zogeheten 'no show') dan breng ik u € 45,- in rekening.

 


De praktijk is op werkdagen telefonisch bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 op nummer 06 19168898

Buiten deze tijden kunt u altijd een boodschap inspreken. Indien nodig bel ik u dezelfde dag terug.

Mijn e-mail adres is: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 

De praktijk is gecertificeerd door de kwaliteitscommissie van het NIP, de beroepsvereniging voor psychologen.

 

GZ-psycholoog BIG: 99052563325

 

AGB code zorgverlener: 94000014

AGB code praktijk: 94055560

 

KvK:08200663